7 Kasım 2011 Pazartesi

rol benim!

ankarada bir uzun metraj sinema filminin prodüksiyon aşaması.
düzeltirsem;
ankaranın 60 km batısında garip bir ilçe. insanları, trafiği, tarihi, binaları, külliyen garip bir yerleşim bölgesi..
Yeşilçamdan, başarılı, portakallı, inatçı bir yönetmenin 4. filmi için bir öğretmenevinin odasında kalıyorum. odanın hemen altında bir düğün salonu. düğün salonu hergün dolu çünkü "ağustos" bu uzaylı ilçede "evlenme" ayı. şantöz odanın içinde çalıyor biz dinliyoruz. gece 10.30 da bitiyor. o saatten sonrası kulaklarda çınlama. gelelim filme. başarılı bir ekip, iyi bir görüntü yönetmeni, iyi oyuncular, kötü hava şartları vs. mart 2012 gibi vizyona girmesi planlanmakta.
4 başrol var. 3 ü türk oyuncu 1 i isviçreli. hazırlık aşamasındayız. günümü tarlalardan oyuncu bulmaya çalışarak geçiriyorum keza asistanı olduğum yönetmen gerçek köylü istiyor. oyuncu olmayacak. başka bir yazı konusu. biraz uzatarak konuya giriyorum.
başrol oyuncularından biri türk sinemasına yıllarını vermiş ustalardan. alkol sorunu var. çekimden 1 hafta önce yönetmen, oyuncu, ben ve asistan çekimin yapılacağı yere gidiyoruz. oyuncu alkollü. gece başlamış ve devam ediyor. alkol kokusu.
oyuncunun sözleşmesinde bir maddede belirtiliyor; "alkol yasak"..
bir tepeye çıkılıyor ve yönetmen oyuncudan bir sahneyi canlandırmasını istiyor.
oyuncu canlandırırken yere düşüyor.
alkol egosunu okşuyor.
oyuncu sinirleniyor.
haklı bir yerde.
yılların oyuncusu..
; -oyna bakalım nasıl oynayacaksın? 'ı duymak yaşının da getirdikleriyle canını sıkıyor ve gelişigüzel repliklerini söylüyor.
bu sefer yönetmen sinirli..
velhasılı kelam oyuncunun rolü çekimlere 1 hafta kalmışken elinden alınıyor. oyuncu aylarca bu role hazırlanmış. rol büyük. travması büyük. yeni oyuncu arayışı. kriz vs. bir akşam bir haber geliyor;
oyuncu, bir bidon benzinin yardımıyla, ilçenin meydanında atatürk heykeline çıkıp kendini yakacak! .
koştur koştur gidiyoruz.
etrafında onu tanıyan 3-5 kişi. yerel gazeteci. biz görünemiyoruz çünkü bizi görürse kendisini yakmaya çalışacak. asıl mesajı yönetmene.
"bu rol benim" .
beklediği sansasyon olmuyor. ilçenin garip halkı tanıdıkları bu yaşlı oyuncunun yanından geçip gidiyorlar. filmin prodüktörü olay yerine varıyor. oyuncunun elinden tutup odasına gönderiyorlar. 1 gün sonra da evine.

son.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder