11 Kasım 2011 Cuma

üç günlük tatil rehberi

gün 1

tatildeyim. ege tarafları. sahilde kum bulunan yerlerden. keyifli. kulaç bile atıyorum.
tatilin ilk günü.
diğerlerinin kanına giriyorum. zor oluyor çünkü denizde bisikletle mahsur kalmışlığımız var. muzda yerimizi alıyoruz. bizi çeken sürat motoru ilerliyor. üzerimizde üçer beden küçük can yelekleri. düşüyoruz. bir arkadaşın yanağına başka birinin ayağı - bu benim - çarpıyor. bir diğeri başkasının altında boğulma tehlikesiyle karşı karşıya. güç bela sudan çıkıp muza tekrardan biniyoruz. bu sefer herkes ilk deneyimin acısıyla muza yapışmış durumda. tekrar düşüyoruz. suyun altında kollar bacaklar. su yüzüne çıkıyoruz. birinin omzu çıkmış.
muz macerası bitiyor.
omzu çıkan arkadaş sahilde yerine oturtuyor.
gece oluyor. rakı balıkla başlayan gece garip bir şekilde jazzbar da devam ediyor. herkes keyifli. omuzlar yerlerinde. bir jazz grup. dans eden arkadaşlar. vs.
eğleniyoruz. öyle ki birbirimizin kafasından içkileri boca etmeye başlıyoruz. beyin hücrelerimiz azalmış.
bir arkadaş - nedenini kendisi de bilmiyor - sinirlenerek otele dönmek istediğini söylüyor. bir başkası, arabanın anahtarını saklıyor. promil yüksek.
otele dönmek isteyen vuruyor kendini yollara. bizde arkasından arabaya atlayıp yola koyuluyoruz. arkadaşı bulacağız. şoför arkadaş cinnet geçirmek üzere. eşi arkada aynı durumda. diğer arkadaşlar şaşkın.
yol kenarında aradığımızı buluyoruz. arabadan iniyorum. bu sırada arabayı kullanan sonunda cinnet geçiriyor ve gaza basarak yolda ilerliyor. arabadakiler altlarına doldurmak üzereler. arabadan inip yolda kaçarak koşan biri.
boşluk.
arabanın şoförü ve firar eden arkadaşlar itişiyorlar. yol kenarı. arabanın dışındayız. kaza yapmamışlar.
boşluk.
firar eden üzerini çıkartmış ya da yırtmış. burnu kanıyor. kafa yemiş. bunları ayırmaya çalışıyoruz.
boşluk.
otele dönüp tartışmaya devam ediyoruz. firar eden, başka bir arkadaşla hastahanede. burnu kırık. kendi telefonunu parçalamış. sonra polise.
şikayet. sonra şikayeti geri çekiyor. alkol hala kanda. sabaha kadar tartışma. sonra bünyeler yoruluyor. herkes odalarda sızıyor.

gün 2

olaylar tatlıya bağlanmış. herkeste bir önceki günden kalmış pişmanlık hissi.
tatildeyiz.
unutuyoruz. gün gece olana kadar güzel geçiyor.
kocaman bir iskelenin en ucunda, ortasındaki bardan görünmeyecek uzaklıkta, minderlerin üzerinde, çantadan viskileri tazeliyoruz. keyifler yerinde. kavgadan bahsedip dalgasını geçiyoruz. ikinci viski. henüz bitirdiğimiz işten konu açılıyor. dalgasını geçiyoruz. üçüncü duble. tüketilen viskinin miktarı katlanıyor.
tartışmaya başlamışız. havada dubleler. ben kalkıp iskeleyi terkediyorum. olay bitmiyor. yeni bir şişe viski geliyor. arkadaşlar devam ediyor. keyifler yerinde. bir süre. yine tartışma. uzuyor. başka bir arkadaş tartışmayı bitirmek için cebindeki telefonla denize atlıyor. cup sesi.
gerçekten beceriyor tartışmayı sonlandırmayı.
tartışanlar suya bakıp atlıyorlar denize. herkes kıyafetlerle denizde. sonrası yolda yürüyen ıslak ve çıplak insanlar. herkes odalarında uyuyor. asayiş berkemal.

gün 3

gün ölü geçiyor. ufak tartışmalar.yorgunluk. uyuyorum. gecesi alkol. ufak tartışmalar. aynı iskeledeyiz. erkenden odalara. uyuyorum. şiddetli tatil bitiyor. ve sabahında dönüyorum. son.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder